Ιστορικό


O «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΡΙΤΩΝΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο που ιδρύθηκε από 26 ιδρυτικά μέλη το έτος 2012 και αναγνωρίσθηκε με την αρ. 191 / 2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου. Έδρα του Συλλόγου είναι η Δογρή Παραβόλας του Δήμου Αγρινίου (Λίμνη Τριχωνίδα) όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του.


Σκοπός του Συλλόγου είναι η συστηματική καλλιέργεια και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες, η ανάδειξη, η ανάπτυξη και η προβολή του μοναδικού φυσικού τοπίου της Λίμνης Τριχωνίδας και της ευρύτερης περιοχής και η ανάπτυξη αγάπης, ενδιαφέροντος και ενασχόλησης με τον αθλητισμό ατόμων όλων των ηλικιών.


Ο Σύλλογος διατηρεί σε λειτουργία ή δύναται να δημιουργήσει τα παρακάτω αθλητικά – αγωνιστικά τμήματα: α) Θαλασσίου Σκι και Wakeboard, β) Χερσαίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού – Αθλητική Μοτοσυκλέτα για τα αγωνίσματα Motocross, Enduro, Trial κλπ, γ) Scateboard, δ) Ποδηλασίας, ε) Τοξοβολίας, στ) Κωπηλασίας και ζ)  Αναρρίχησης.